Työsuojelunäyttely

Tampereella toimiva työsuojelunäyttely opastaa ja neuvoo kuinka työ voisi olla terveempää ja turvallisempaa. Näyttely tarjoaa palveluitaan koko Suomen kattavasti. Vierailu ja opastus on näyttelyvieraille maksuton.

Työsuojelunäyttely tukee osaltaan työsuojeluhallinnon tavoitteita ylläpitää ja edistää työntekijän terveyttä, turvallisuutta ja työkykyä sekä ehkäistä työtapaturmia ja ammattitauteja. Erityisiä painopisteitä ovat työperäisten tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäiseminen, henkisen hyvinvoinnin ja työssä jaksamisen edistäminen sekä tapaturmien torjunta.

Näyttely rakentuu osastoista, joissa on esillä eri alojen työsuojeluratkaisuja ja hyviä käytäntöjä. Kuvatauluin esitellään esimerkiksi työtapaturma- ja ammattitautitilastoja, työsuojelulainsäädäntöä, työsuojelun viranomaistoimintaa ja henkistä kuormittumista työssä.

Vieras voi halutessaan myös itse kokeilla erilaisia työssä käytettäviä apuvälineitä ja henkilönsuojaimia sekä saada opastusta niiden käytössä. Näyttelyssä kävijä voi keskittyä myös tiettyyn työsuojelun osa-alueeseen.

Työsuojelunäyttely suunnittelee ja toteuttaa yhteistyössä AVIN työsuojelun vastuualueiden ja STM:n työsuojeluosaston sisältöasiantuntemuksen kanssa näyttelyosastot messuille ja muihin tapahtumiin.

Näyttely on avoinna arkisin virka-aikana. Ryhmiä pyydetään sopimaan vierailusta ennakkoon.


Yhteydenotot
Esittelystä ryhmille on sovittava ennakkoon. Varaukset numerosta 0295 018 639 tai yhteydenottopyyntö sähköpostilla osoitteeseen: tyosuojelu.nayttely@avi.fi


Henkilökunta
Näyttelymestari Ari Helenius
puh. 0295 018 639 tai vaihe 0295 018 450
sähköposti:ari.helenius@avi.fi

Osoite
Työsuojelunäyttely
Uimalankatu 1
PL 272
33101 Tampere