Sisältöjulkaisija

null Asbestiluvat ja työntekijöiden pätevyydet tehovalvontaan

Asbestiluvat ja työntekijöiden pätevyydet tehovalvontaan

14.12.2017

Työsuojeluviranomainen valvoo tehostetusti asbestipurkutyöluvan voimassaoloa ja työntekijöiden pätevyyttä vuoden 2018 alusta. Mikäli yrityksen lupa tai työntekijöiden pätevyys ei ole kunnossa, voidaan työt keskeyttää.

Ennen vuotta 2016 myönnetyt asbestipurkutyövaltuutukset ovat voimassa vuoden 2017 loppuun saakka. Tämän jälkeen asbestipurkutyö edellyttää, että yritys on hakenut uuden asbestipurkutyöluvan.

Asbestipurkutöitä saavat tehdä ja johtaa vain sellaiset työntekijät, jotka ovat saaneet hyväksytyn asbestipurkutyökoulutuksen ja rekisteröityneet.

Henkilö, joka on suorittanut ennen 1.1.2011 hyväksytyn koulutuksen asbestipurkutyöhön, voi tehdä asbestipurkutyötä vuoden 2017 loppuun saakka. Tämän jälkeen töiden suorittaminen edellyttää, että henkilöllä on suoritettuna asbestipurkutyön ammattitutkinto.

Lupaviranomainen, Länsi-ja Sisä- Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue, myöntää asbestipurkutyöluvat ja pitää rekisteriä yrityksistä sekä asbestipurkutyöhön pätevistä henkilöistä.

Asbestipurkutyöluvan hakemuslomake, hakuohjeet ja koulutusta antavat oppilaitokset löytyvät täältä: http://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/asiointi/luvat-ja-ilmoitukset/asbesti

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Jarmo Lumme, puh. 0295 018692, s-posti: jarmo.lumme@avi.fi
Länsi ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue