Sisältöjulkaisija

null Asbestipurkutyössä lieviä puutteita

Asbestipurkutyössä lieviä puutteita

3.5.2018 – Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueella pyydettiin huhtikuun 2018 aikana selvitykset niiltä luvanvaraisilta yrityksiltä, jotka olivat ilmoittaneet asbestityön ennakkoilmoituksessa osastoidusta asbestin purkamisesta tammi-helmikuun 2018 aikana. Selvityspyyntöjä lähetettiin 41 kpl ja yli puolet työnantajista sai ”puhtaat paperit” eli yhteinen asiakirja oli asetuksen vaatimalla tavalla tehty.

- Kaikki asbestipurkuyritykset olivat mittaamalla varmistaneet, ettei altistumisalueen ilmassa ole asbestia yli sallitun rajan. Ongelmana oli se, että itse asiakirja oli jäänyt tekemättä tai se oli tehty huonosti. Kysely osoittaa, että ne asbestialan luvan omaavat yritykset, jotka ilmoittavat aluehallintovirastoon asbestityöstä ennakkoilmoituksella, toimivat pääasiallisesti oikein. Havaintoja luvan omaavien yrityksen asiattomista asbestipuruista toki aina välillä ilmenee, kertoo ylitarkastaja Mikko Koivisto Länsi- ja Sisä-Suomen AVIsta.

Koivisto toteaa, että asbestialalla toimii myös yrityksiä, joilla ei ole asbestipurkutyöhön vaadittua lupaa, vaan purku tapahtuu luvatta ja vastoin oikeita purkutapoja ja lisäksi asbestijätteet kuljetetaan väärään paikkaan. - Näistähän ei tietenkään lähetä aluehallintovirastoon ennakkoilmoituksia, mutta asiakasyhteydenottojen perusteella tarkastajat puuttuvat näihin tapauksiin välittömästi. Myös valvonnan suunnittelussa nämä luvatta toimijat otetaan huomioon, ylitarkastaja Koivisto muistuttaa.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Mikko Koivisto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, p. 0295 018 672, s-posti: mikko.koivisto@avi.fi

Linkki: Tyosuojelu.fi > Asbesti