Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Esite psykososiaalisesta kuormituksesta julkaistu

Esite psykososiaalisesta kuormituksesta julkaistu

Verkkouutinen 14.12.2015

Työsuojeluhallinto on julkaissut uuden esitteen psykososiaalisesta kuormituksesta. Esitteessä kerrotaan, mitä työn psykososiaalisilla kuormitustekijöillä tarkoitetaan ja miten haitallista työkuormitusta tukee ehkäistä. Esitteessä on kuvattu käytännönläheisesti, miten työnantajan tulee selvittää ja arvioida psykososiaalisia kuormitustekijöitä ja millaisilla keinoilla haitallista työkuormitusta voi työpaikalla vähentää.

– Esite on myös käytännön apuväline tarkastajalle, kun psykososiaalista kuormitusta käsitellään työpaikkatarkastuksella. Sen avulla tarkastaja voi kertoa, mitä psykososiaalisilla kuormitustekijöillä tarkoitetaan ja miten haitalliset kuormitustekijät tunnistetaan osana työpaikan vaarojen arviointia, kertoo psykososiaalisen kuormituksen valvonnan koordinaatioryhmän puheenjohtaja Jenny Rintala ESAVIsta.

Lataa maksuton esite: Psykososiaalinen kuormitus työpaikalla
Ruotsinkielinen versio: Psykosocial belastning på arbetsplatsen

Päivitetty 5.6.2017 – Työsuojeluhallinnon julkaisujen painaminen on päättynyt ja julkaisumyynnin verkkokauppa on suljettu. Sähköisessä muodossa olevat julkaisut löytyvät sivulta Tietoa meistä > Julkaisut. Tekstin linkit päivitetty.