Sisältöjulkaisija

null Farmari-messut palveli tärkeänä kohtaamis- ja verkottumispaikkana

Farmari-messut palveli tärkeänä kohtaamis- ja verkottumispaikkana

19.6.2017

Työturvallisuuskeskuksen (TTK), Työterveyslaitoksen (TTL) ja työsuojeluhallinnon yhteisosasto keräsi tuhatkunta työturvallisuudesta kiinnostunutta kävijää 14.-17. kesäkuuta Farmari 2017 -messuilla Seinäjoella.

- Farmari-näyttely kokosi yhteen sekä maatalouden ammattilaisia että muuta työikäistä väkeä.  Siksi se on monessa mielessä tärkeä kohtaamis- ja verkottumispaikka. Työturvallisuuden yhteisosasto Työterveyslaitoksen ja työsuojeluhallinnon kanssa oli hieno asia. Se mahdollisti paremman näkyvyyden ja helpotti asiakkaita löytämään vastauksia kysymyksiinsä yhden luukun periaatteella, arvioi messutapahtuman merkitystä TTK:n toimitusjohtaja Rauno Hanhela.

Myös TTL korostaa yhteisosaston merkitystä. – Osastomme tarjosi kattavan asiantuntemuksen eri alojen kysymyksiin ja saimme näkyvyyttä maatalousyrittäjien ja työntekijöiden kohderyhmälle. Itse saimme yhteistyöpyyntöjä sidosryhmien tapaamisen seurauksena ja myös ajankohtaista tietoa messuilta maatalouden alan kehittymisestä, kertoo kehittämispäällikkö Jukka Mäittälä TTL:lta.

Työsuojeluhallinnon messuilla olleet asiantuntijat jakavat TTK:n ja TTL:n näkemykset. - Messuilla kannattaa käydä opastamassa ja neuvomassa, sillä tiedolle on kysyntää. Esimerkiksi työterveyshuollon järjestämisvastuu herätti kysymyksiä, joihin meillä oli vastaukset. Myös pelkkä läsnäolo ja näkyvyys messuilla viestivät maatalousalan elinkeinojen parissa yrittäville ja työtä tekeville, että työturvallisuus otetaan tosissaan, sanoo tarkastaja Anumari Suhonen Itä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta.

TTK:n toimitusjohtaja Rauno Hanhela, TTL:n erikoistutkija Milja Koponen ja Itä-Suomen AVI:n työsuojelun vastuualueen tarkastaja Asko Ojala opastivat ja neuvoivat maatalouden työturvallisuuden asioissa Farmarissa.