Sisältöjulkaisija

null Hässäkän hoitaminen kiinnosti

Hässäkän hoitaminen kiinnosti

7.2.2018 – Lounais-Suomi

Työsuojelun vastuualueen ja Työterveyslaitoksen yhdessä järjestämä koulutus Työpaikalla hässäkkä päällä? Esimiehille keinoja tukea tervettä työtä ja ennaltaehkäistä konfliktitilanteiden syntymistä kokosi 6.2.2018 Turun virastotalon auditorion täyteen sosiaali- ja terveydenhuollon esimies- ja työsuojeluhenkilöstöä sekä työterveyshuollon toimijoita. 

Tilaisuuden avannut työsuojelun vastuualueen johtaja Riitta Sulameri (kuvassa alhaalla vasemmalla) ja hänen vieressään istuva sote-lainsäädännöstä kertonut peruspalvelut-, oikeusturva- ja luvat -vastuualueen johtaja Pirkko Pakkala pitivät tärkeänä, että työpaikoille tarjotaan alan muutostilanteessa paikkansa pitävää tietoa.

Työterveyslaitoksen asiantuntijat Nina Olin ja Elisa Valtanen (seisomassa) korostivat osuudessaan, että vastuullista työkäyttäytymistä tuetaan ottamalla ongelmat puheeksi matalalla kynnyksellä ja huolehtimalla siitä, että toimissa mennään työn tavoitteet edellä.

Psykososiaalisen työkuormituksen tunnistamista opettanut Ulla Riikonen muistutti, että hyvään perehdytykseen kuuluu myös työn kuormitustekijöiden kertominen työntekijälle. Kun työn kuormitustekijät kuvataan konkreettisina ja ymmärrettävinä asioina, pystytään purkamaan ratkaistavan kokoisiin palasiin esimerkiksi se, miksi työssä on ainainen kiire ja mitä muutoksia työssä pitää tehdä, jotta se saadaan hallintaan.

 Koulutuksen aineiston ovat saatavilla työsuojeluhallinnon Yksote-kuormitus 2017-18 -hankkeen verkkosivuilla www.tyosuojelu.fi/sote-toimialat.