Sisältöjulkaisija

null Internetissä myytävien henkilösuojainten käyttöohjeissa puutteita

Internetissä myytävien henkilösuojainten käyttöohjeissa puutteita

Mediatiedote 5.2.2016

Työsuojeluviranomaisen vuonna 2015 tekemän valtakunnallisen internetissä myytävien henkilösuojainten markkinavalvontakampanjan tulosten mukaan suojainten asiapapereissa, kuten käyttöohjeissa, on puutteita.

- Erityisesti suojavaatteita ja -käsineitä myytiin runsaasti ilman asianmukaisia käyttöohjeita. Puutteellisten tietojen johdosta tehty väärä suojainvalinta voi johtaa vakaviin terveydellisiin seurauksiin. Kampanjassa kävi ilmi, että vaatimusten vastaisten suojainten kaupitteluun syyllistyy pääosin samat toiminnanharjoittajat toistuvasti, kertoo kampanjan vetäjä ylitarkastaja Reijo Kallio Länsi- ja Sisä Suomen aluehallintoviraston (avi) työsuojelun vastuualueelta.

Suojaimia tarkastettiin Suomessa internetissä kauppaa käyvissä yrityksissä. Tarkastettavana oli yleisimmin käytössä olevat henkilösuojaimet, kuten putoamis-, kuulo- hengityksen-, silmien- ja kasvojensuojaimet sekä suojavaatetus, suojakypärät ja käsineet.

Kampanjan aikana tarkastettiin yhteensä 185 suojainta. Tarkastettujen henkilönsuojainten asiapapereista 28 prosentissa oli huomautettavaa.

Suojainten valinnassa antavat työpaikoille opastusta työterveyshuoltoyksiköt, Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Reijo Kallio, Länsi- ja Sisä-Suomen avin työsuojelun vastuualue,
p. 0295 018 657, etunimi.sukunimi@avi.fi

Työsuojeluhallinnon tekemä esite Henkilönsuojainten valinta ja käyttö löytyy täältä.