Sisältöjulkaisija

null Jyrkällä harjakatolla työskentely ilman putoamissuojauksia johti sakkoihin

Jyrkällä harjakatolla työskentely ilman putoamissuojauksia johti sakkoihin

4.10.2017 – Etelä-Suomi

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi kattoremontteja tekevän yrityksen työnjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Yksikön johtajan ja toimitusjohtajan osalta käräjäoikeus hylkäsi syytteet. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 28.9.2017.

Tapauksessa käsiteltiin Järvenpäässä omakotitalotyömaalla havaittuja työturvallisuuspuutteita kattotyössä. Työsuojelutarkastaja oli tarkastuksella havainnut, että työmaalla työskenneltiin putoamisvaarallisella alueella rakennuksen jyrkällä harjakatolla ilman putoamissuojausta. Työsuojelutarkastajat olivat jo aiemmin havainneet yrityksen työkohteissa toistuvasti puutteita muun muassa putoamissuojauksen toteuttamisessa, ja antaneet yhtiölle puutteista toimintaohjeita, kehotuksia ja käyttökieltoja.

Käräjäoikeus katsoi näytetyksi, että työnjohtaja oli kesken työn poistattanut suojakaiteet ja jättänyt tämän jälkeen huolehtimatta työntekijöiden putoamisvaaran torjumisesta.

"Työturvallisuussäännökset edellyttävät rakennustyössä putoamissuojauksen käyttämistä kattotyön jokaisessa vaiheessa, jos työtä tehdään yli kahden metrin korkeudessa. Pientalotyömailla sattuu laiminlyöntien vuoksi paljon vakavia putoamistapaturmia", muistuttaa työsuojelulakimies Anna Tiainen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Tuusulan käräjäoikeuden tuomio 28.9.2017, R 17/231

Lisätiedot:
Lakimies Anna Tiainen, p. 02950 16448, etunimi.sukunimi@avi.fi

Mediapalvelu:
Viestintäasiantuntija Virpi Saarinen, p. 0295 016 021, etunimi.sukunimi@avi.fi 

Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto
www.tyosuojelu.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimii alueellisena työsuojeluviranomaisena. Se valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Alueella työskentelee 1,1 miljoonaa henkilöä ja valvottavia työpaikkoja on 120 000.