Sisältöjulkaisija

null Kansainvälinen työjärjestö ILO täyttää 100 vuotta

Kansainvälinen työjärjestö ILO täyttää 100 vuotta

29.4.2019

YK:n kansainvälinen työjärjestö, ILO, täyttää 100 vuotta pohtien globaalin työmarkkinoiden ja työn tulevaisuutta työelämän murrosvaiheessa. Kaupan vapautumisen ja teknologisen kehityksen myötä yritykset voivat teettää aiempaa helpommin töitä muun muassa halvempien työvoimakustannusten maissa sekä lähempänä suuria markkina-alueita.

ILO perustettiin vuonna 1919 edistämään sosiaalista oikeudenmukaisuutta kestävän maailmanrauhan säilyttämiseksi. ILO pyrkii edistämään ihmisarvoista työtä kaikkialla maailmassa. Suomi tuli ILOn jäseneksi samalla kun se liittyi Kansainliittoon vuonna 1920.

Kolme tapahtumaa juhlavuoden kunniaksi

Työ- ja elinkeinoministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö ja Suomen ILO-neuvottelukunta järjestävät 100-vuotisjuhlan yhteydessä Suomessa kolme tilaisuutta. Tilaisuuksissa käsitellään ajankohtaisia työelämää koskettavia aiheita kuten työn murrosta ja osaamista, työelämän tasa-arvoa, työntekijöiden ja työnantajien yhdistymisvapautta ja neuvotteluoikeutta sekä pohditaan ILOn roolia ja vaikuttavuutta.

Ensimmäinen tilaisuus järjestetään toukokuussa Tampereella, toinen syyskuussa Rovaniemellä ja kolmas tilaisuus joulukuussa Helsingissä.

Lisää tietoa täältä