Sisältöjulkaisija

null Kokonaiskuva harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta löytyy nyt yhdeltä verkkosivulta

Kokonaiskuva harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta löytyy nyt yhdeltä verkkosivulta

22.5.2018

Viranomaisten yhteistyöllä ylläpidettävä verkkosivusto www.harmaa-talous-rikollisuus.fi kokoaa kaiken harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan liittyvän julkisen materiaalin ensimmäistä kertaa yhteen.

Harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaan osallistuu Suomessa useita viranomaisia, ja viranomaisyhteistyön ja tietojen jakamisen laajuus on ainutlaatuista koko maailmassa. Nyt julkaistavan verkkosivuston kautta nämä tiedot tuodaan kootusti esille. Tämä parantaa yhteiskunnan mahdollisuuksia reagoida ripeästi harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöihin ja haittoihin.

- Valvontaviranomaisten välinen yhteistyö ja tiedonvaihto ovat tärkeässä roolissa harmaan talouden torjumiseksi. Tästä toiminnasta saadaan nyt kaikille ajankohtaista tietoa perustetun verkkosivuston kautta, kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen johtaja Kaarina Myyri-Partanen

Torjunta kuuluu kaikille

Sivustolta löytyy ajankohtaista tietoa harmaan talouden ja talousrikollisuuden ilmiöistä, niiden laajuudesta ja torjunnasta. Lisäksi sivusto antaa yrityksille ja kansalaisille tietoa siitä, miten toimia oikein ja suojautua harmaan talouden ja talousrikollisuuden aiheuttamilta haitoilta.

Yhtenä sivuston tarkoituksena on myös muistuttaa, että harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjunta kuuluu kaikille ja siitä hyötyvät kaikki: viranomaiset, yritykset ja kansalaiset.

- Ilmiöiden kuvantamisen ja tunnistamisen kautta työsuojeluviranomaisilla on entistä paremmat mahdollisuudet suunnata valvontaa oikeisiin kohderyhmiin ja siten vähentää harmaasta taloudesta johtuvia työntekijöihin kohdistuvia haittoja, jatkaa Myyri-Partanen.