Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Kuljetusajoneuvojen nostimista löytyi paljon turvallisuuspuutteita

Kuljetusajoneuvojen nostimista löytyi paljon turvallisuuspuutteita

Verkkouutinen 11.11.2015 Etelä-Suomi

Kuljetusajoneuvojen nostimet ja nosturit ovat olleet tänä vuonna yhtenä työsuojeluvalvonnan kohteena. Tarkastuksia tehtiin yhteensä noin sata eri puolella Etelä-Suomea. Joka viidennellä tarkastuksella havaittiin vuoto takalaitanostimen nostosylinterissä.

”Vuoto on hälyttävä merkki sylinterin kulumisesta tai vauriosta, joka tulee heti korjata, sillä se voi pahimmillaan aiheuttaa vakavan tapaturman. Kuljetusalan tapaturmista merkittävä osa tapahtuu lastaus- ja purkutilanteissa”, kertoo työsuojelutarkastaja Timo Tuovila Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Tarkastetuista ajoneuvoista puolella oli puutteita varoituslipuissa, jotka auttavat havaitsemaan vaakatasoon lasketun takalaitanostimen. Monella lippujen huomioväri oli kulunut pois, tai toinen tai molemmat liput puuttuivat. Joissakin tapauksissa varoitusliput olivat niin likaisia, että niitä voinut havaita riittävän hyvin.

Jos ajoneuvossa on ensisammutin, on sille tehtävä vuosittain määräaikaistarkastus. Tämä tarkastus oli laiminlyöty puolella tarkastetuista kohteista. Yhdessä tapauksessa sammutinta ei ollut tarkastettu 13 vuoteen.

Lisätietoja:
Työsuojelutarkastaja Timo Tuovila, p. 0295 016 376, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto