Sisältöjulkaisija

null Markku Marjamäelle työsuojeluneuvoksen arvonimi

Markku Marjamäelle työsuojeluneuvoksen arvonimi

16.5.2017

Eläkkeellä oleva valvontajohtaja Markku Marjamäki on saanut työsuojeluneuvoksen arvonimen. Tasavallan presidentin myöntämä arvonimi luovutettiin 11. toukokuuta Rakennusteollisuuden Turvallisuusviikon Uudenmaan seminaarissa.

Tilaisuudessa arvonimen Markku Marjamäelle luovuttivat Etelä-Suomen aluehallintoviraston johtaja Kaarina Myyri-Partanen, Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Kim Kaskiaro ja Talonrakennusteollisuus ry:n Uudenmaan aluepäällikkö Hannu J. Mäkinen.

- Markku Marjamäessä yhdistyy työturvallisuuden kehittäminen ja toimeenpano hämmästyttävällä tavalla. Esimerkiksi kun työsuojelun vaikuttavuutta tutkittiin, syntyi Markun innoittamana TR-mittari. TR-mittarin tiimoilta yhteistyö sidosryhmien kanssa puolestaan synnytti turvallisuuskilpailukonseptin, jonka Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto (EU-OSHA) palkitsi koko Euroopan mittakaavassa erittäin merkittävänä työturvallisuusasiana, totesi Kaarina Myyri-Partanen arvonimen luovutuspuheessaan.

Johtaja Myyri-Partanen muistutti, ettei tämä ollut ainoa kerta, kun EU-OSHA palkitsi Suomen työsuojeluhallintoa Markku Marjamäen johdolla tehdystä työstä. - Myös epäasiallisen kohtelun valvontamalli palkittiin, mikä osaltaan kuvastaa Markun laaja-alaisuutta työturvallisuuden eteen tehdyssä mittavassa työssä.

- Lisäksi täytyy mainita, että valtio työantajana on huomioinut Markku Marjamäen johdolla tapahtunutta työtä. 1990-luvulla silloinen Uudenmaan työsuojelupiiri sai Kaiku-palkinnon siitä, että työsuojelupiiri kehitti Markun johdolla tiimiorganisaatiota siten, että henkilöstö saatiin menestyksellisesti mukaan toiminnan suunnitteluun. 

Johtaja Kaarina Myyri-Partanen korosti, että Markku Marjamäellä oli keskiössä asiakaslähtöisyys ja lisäarvon tuottaminen työsuojelulla.   - Niinpä sitten kokosimme laajan joukon sidosryhmiä ja nyt on ilo ojentaa tällainen Tasavallan presidentin myöntämä työsuojeluneuvoksen arvonimi.

Markku Marjamäki kertoi arvostavansa myönnettyä työsuojeluneuvoksen arvonimeä erittäin korkealle. - Tämä hivelee aivan sisältä asti ja antaa oikeutuksen ajatella, että ainakin jotakin olen työurani aikana tehnyt oikein ja laadukkaasti.

Marjamäki korosti, ettei kukaan saa työsuojelussa eikä työelämässä muutoinkaan yksin mitään aikaan. - Minulla on ollut onni työskennellä huikeiden työtovereiden, erittäin hienojen työmarkkinaihmisten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Ja heille kaikille haluaisin sanoa ison kiitoksen.

Katso video Turvallisuusviikon Uudenmaan seminaarista, jossa työsuojeluneuvoksen arvonimi luovutetaan Markku Marjamäelle:
https://youtu.be/T3Pa8s0rDOY?t=24