Sisältöjulkaisija

null Miten työtapaturmia voi vähentää hoitoalalla? Äänestä ratkaisusta Sairaanhoitajapäivillä

Miten työtapaturmia voi vähentää hoitoalalla? Äänestä ratkaisusta Sairaanhoitajapäivillä

20.3.2019

Sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille tapahtui Tapaturmavakuutuskeskuksen tilastojen mukaan vuosina 2016-2017 yhteensä 15 925 tapaturmaa, joista sairaanhoitajille 7 659. Työsuojeluviranomaisen osastolla Sairaanhoitajapäivillä pureudutaankin tapaturmien ennaltaehkäisyyn, tutkintaan sekä vakavista tapaturmista ilmoittamiseen.

- Sairaanhoitajan työ on fyysistä ja se näkyy myös tapaturmatilastoissa, sillä äkillinen fyysinen kuormittuminen on kehittyneistä ergonomiaa parantavista apuvälineistä huolimatta sairaanhoitajien yleisin tapaturmaan johtanut syy, kertoo työsuojeluviranomaisen Sairaanhoitajapäivien messuosastolla päivystävä tarkastaja Johanna Pulkkinen. 

Miten nostoihin ja siirtoihin liittyviä työtapaturmia voitaisiin vähentää hoitoalalla? - Sitä pohdimme osastollamme torstaina ja myös messukävijät saavat osallistua pohdintaan äänestämällä ratkaisuvaihtoehtoa.

 Sairaanhoitajille sattuu tapaturmia myös väkivaltatilanteiden johdosta. - Perjantaina osastollamme pohditaankin, onko väkivallan uhka työpaikoilla hallinnassa. Väkivallan uhkatilanteiden hallinnalla pystytään ennaltaehkäisemään uhkaavista tilanteista syntyviä tapaturmia, tarkastaja Pulkkinen kertoo.

 - Sairaanhoitajapäivillä haluamme viestiä, että kaikki hoitotyössä sattuneet tapaturmat tulee työpaikalla tutkia. Tapaturmatutkinnassa työpaikalla tulee selvittää mitä tapahtui, miksi tapahtui ja miten vastaava estetään. Työpaikan omasta tapaturmatutkinnasta sekä vakavan tapaturman ilmoittamisesta työsuojeluviranomaiselle lisää tiedotteestamme, sanoo  Johanna Pulkkinen.

 Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa 21.-22.3. työsuojeluviranomaisen osasto on 3p20. Tervetuloa!