Sisältöjulkaisija

null Pientalon kertarakennuttaja vastaa myös työturvallisuudesta

Pientalon kertarakennuttaja vastaa myös työturvallisuudesta

30.1.2019

Työturvallisuudesta huolehtiminen kuuluu rakennuttajalle. Näin on, vaikka kyseessä olisi yhden ainoan rakennuksen elämässään rakennuttava pientalon kertarakennuttaja. Jos onnettomuus sattuu, tietämättömyys työturvallisuusvastuista voi tulla pientalon rakennuttajalle kalliiksi.

Työturvallisuus on työsuojelua, josta rakennusalaan erikoistuneet työsuojeluviranomaisen asiantuntijat neuvovat Asta asumisen- ja rakentamisen messuilla 1.3. helmikuuta Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa osastolla A 1036.

Korjausrakentaja, muista asbestikartoitus           

Korjausrakentamishankkeissa tulee kaikissa ennen vuotta 1994 valmistuneissa rakennuksissa varmistua, sisältävätkö purettavat tai korjattavat rakenteet asbestia.

Rakennuttajan on huolehdittava, että kohteessa on tehty asbestikartoitus, missä on paikallistettu purettavassa tai korjattavassa rakenteessa oleva asbesti ja selvitetty asbestin laatu ja määrä.

Asbestikartoituksen tekijän osaaminen kannattaa varmistaa. Kartoittajan pätevyys voidaan osoittaa esim. rakennusterveysasiantuntijan, AHA-asiantuntijan koulutuksella tai muulla tavoin. Asiantuntija pystyy luotettavasti arvioimaan tarvittavien näytteiden määrän. Luotettava kartoitus auttaa pysymään kustannusarviossa ja välttämään yllätyksiä rakennushankkeen aikana.  

Asbestipitoisen rakenteen purku on tehtävä asbestipurkutyöluvan omaavan yrityksen toimesta.

Asbestista ja rakennustyöstä löydät tarkempaa tietoa täältä.

Lisätietoja:
Voit soittaa ja kysyä rakentamisen työturvallisuuteen ja muuhunkin työsuojeluun liittyvissä kysymyksissä työsuojeluviranomaisen valtakunnalliseen puhelinneuvontaan, p. 0295 016 620, maanantaista perjantaihin klo 9.00 – 15.00.

Työsuojeluviranomaisten neuvontapiste messuilla

  Kuva työsuojeluviranomaisen neuvontapisteestä viime vuoden Asta-messuilta.