Sisältöjulkaisija

null Rakennusalan työturvallisuuskilpailun voitto Jyväskylään

Rakennusalan työturvallisuuskilpailun voitto Jyväskylään

16.1.2017

Harjun peruskorjaustyömaa Jyväskylässä voitti talonrakennusalan valtakunnallisen ”Turvallisuus alkaa minusta” -työturvallisuuskilpailun. Työmaalla ei sattunut kilpailuvuoden aikana yhtään työtapaturmaa.Viime vuonna viidettä kertaa järjestetyn työturvallisuuskilpailun taso oli järjestäjien mukaan korkea. Kisan tasaväkisestä kärkikaksikosta niukkaan voittoon ylsi NCC Suomi Oy:n työmaa Jyväskylässä. Harjun peruskorjauksen ja laajennuksen saneerausosan työmaalla ei sattunut koko viime vuoden aikana yhtään poissaoloon johtanutta työtapaturmaa.

”Työturvallisuus on jokapäiväistä tekemistä ja turvallisuusasiat pitää ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kiitokset Harjun korjauskohteen hyvästä työturvallisuuden tasosta ja menestyksestä kilpailussa kuuluu työmaan henkilöstölle, joka on erittäin sitoutunut kehittämään turvallisuutta. Tinkimätön asenne työturvallisuudessa johti koko työmaan menestykseen. Haastavalla korjaustyömaalla keskeistä on myös tilaajan aktiivinen osallistuminen työturvallisuuden kehittämiseen”, kertoo NCC Suomi Oy:n aluejohtaja Tommi Tiihonen.

Kilpailulla haettiin työmaata, jossa työturvallisuusasiat oli hoidettu esimerkillisellä tavalla. Samalla työmaita kannustettiin esittelemään turvallisuutta parantavia innovaatioita. Erilaisia ratkaisuja tuotiin esiin yhteensä yli 11 kappaletta.

Muutamalla työmaalla oli esimerkiksi löydetty elementtikuorman purussa turvallisuutta parantava, yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Siinä elementtikuormaa kuljettava rekka ajaa työmaalla kahden telinetason väliin.

”Tällainen Järjestely mahdollistaa putoamissuojauksen ja samalla kuorman purkuun osallistuvan autonkuljettajan ja työmaan työntekijän siirtymisen nostettavan elementin alta pois”, kertoo Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen tarkastaja Timo Penttinen. 

Kilpailuun osallistuneiden työmaiden turvallisuusarvioinnin suorittivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueen tarkastajat, jotka tekivät loppukilpailuun osallistuneille työmaille kaksi tarkastusta, yhden keväällä ja yhden syksyllä.

Kilpailun toteuttavat edellisen vuoden tapaan yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriö, Aluehallintoviraston Työsuojelun vastuualueet, Talonrakennusteollisuus ry, Asunto-, toimitila- ja rakennuttajaliitto RAKLI ry, Infra ry, Rakennusliitto ry, Ammattiliitto Pro ja Työturvallisuuskeskus.

Tietoa kilpailusta ja vuoden 2016 finalistit

Rakennusteollisuus RT:n tiedote