Sisältöjulkaisija

null Rakennustyömaiden ennakkoilmoituksissa laiminlyöntejä

Rakennustyömaiden ennakkoilmoituksissa laiminlyöntejä

5.2.2019 – Länsi- ja Sisä-Suomi

Työsuojeluviranomainen on havainnut Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alueella vuoden 2018 aikana tehdyissä tarkastuksissa vajaalla 50 rakennustyömaalla puutteita rakennustyön ennakkoilmoituksen tekemisessä. Ilmoituksen tekemättä jättämisestä on huomautettu päätoteuttajavastuullisia työnantajia toimintaohjeilla.

Työsuojeluviranomainen harkitsee jatkossa ilmoituksen tekemistä poliisille, mikäli kyseisiä rikkomuksia vielä havaitaan.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että pääurakoitsijan tai päätoteuttajan on tehtävä ilmoitus rakennustyömaasta, joka on tarkoitettu kestämään kauemmin kuin kuukauden, ja jolla itsenäiset työnsuorittajat mukaan lukien työskentelee yhteensä vähintään 10 työntekijää sekä työmaasta, jolla työn määräksi arvioidaan yli 500 henkilötyöpäivää.

Rakennustyön ennakkoilmoituksen voi täyttää sähköisesti verkkolomakkeella. Ilmoituksen tiedot siirtyvät työsuojeluviranomaisen sähköiseen valvontatietojärjestelmään. Ilmoittaja saa tiedon sähköpostiin, kun lomake on tullut käsiteltäväksi. Vahvistusviestin liitteenä on ilmoittajan täyttämä lomake pdf-tiedostona.

Rakennustyön ennakkoilmoitukset:
Luvat ja ilmoitukset / Rakennustyön ennakkoilmoitus
Verkkolomake: Rakennustyön ennakkoilmoitus | Verkkolomakkeen täyttöohje (pdf)

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Mikko Koivisto, Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue
puh. 0295 018 672, s-posti: mikko.koivisto@avi.fi