Sisältöjulkaisija

null Rakentajia kiinnosti työsuojeluvastuut ja asbestipurkutyö Asta-messuilla

Rakentajia kiinnosti työsuojeluvastuut ja asbestipurkutyö Asta-messuilla

5.2.2018

Messukävijöiden tasainen virta soljui työsuojeluviranomaisen opastus ja neuvontapisteelle rakentamisen ja asumisen Asta-messuilla Tampereella 2.–4. helmikuuta. 

– Erityisesti omakotitalorakentajat halusivat keskustella rakennushankkeidensa työsuojeluvastuista. Rummutimme somessa teemaa ja tämä messuvieraiden kertoman mukaan herätti ajattelemaan asiaa. Siis sitä, että työsuojeluvastuut tulee sopia asianmukaisesti, kertoo ylitarkastaja Jarmo Lumme, joka päivysti työsuojeluviranomaisen messuosastolla. 

Toinen asiakokonaisuus, joka puhutti työsuojeluviranomaisen messuosastolla, oli asbesti. – Kysymyksiä esitettiin itse asbestista mutta myös purkumenetelmistä: kuka saa purkaa, mikä on asbestikartoitus ja kuka voi saada asbestipurkutyöluvan, entä mikä on purkutyöntekijän koulutus ja niin edelleen, kertoo ylitarkastaja Jarmo Lumme. 

Rakennusalan ammattilaisten ja kertarakentajien lisäksi työsuojeluviranomaisen osastolla rakentamisen työturvallisuudesta kävi keskustelemassa paljon myös alan opiskelijoita. 

– Opastuksen jälkeen messuvieraat ohjattiin käymään nettisivullamme www.tyosuojelu.fi, josta löytyy keskeinen asbestipurkutyöhön liittyvä opastus, toteaa Jarmo Lumme. 

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Jarmo Lumme, p. 0295 108 692, jarmo.lumme@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

www.tyosuojelu.fi > Rakennusala > Asbesti