Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Sosiaali- ja terveysalan työsuojelun valvontahanke kiinnosti Sairaanhoitajapäivillä

Sosiaali- ja terveysalan työsuojelun valvontahanke kiinnosti Sairaanhoitajapäivillä

Verkkouutinen 24.3.2017

Työsuojeluhallinnon sosiaali- ja terveysalan valtakunnallinen valvontahanke esittäytyi tämän vuoden Sairaanhoitajapäivillä. Haitallinen kuormitus hallintaan yksityisillä sote-työpaikoilla (YKSOTE-kuormitus 2017-18) virallista nimeä totteleva hanke sekä neuvoi työsuojelussa sote-alan työntekijöitä, yrittäjiä ja alan opiskelijoita että esitteli hankkeen tarkoitusperiä.

- Kiva pöhinä osastolla on koko ajan ollut. Erityisesti psykososiaalisen kuormituksen hallinta on kiinnostanut, kertoo hankekoordinaattori Marja Tereska-Korhonen Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta.

Sosiaali- ja terveystoimialan palvelurakenteen muuttuessa työsuojeluviranomaiset ovat havainneet tarpeen varmistaa, että yksityiset työnantajat huolehtivat työsuojelusta säädösten mukaisesti. Hankkeella halutaan myös tukea yritysten välisen kilpailun tasapuolisuutta valvomalla lakisääteisten työnantajavelvoitteiden noudattamista.

Valvontahankkeen tavoitteena on työntekijöiden terveyttä vaarantavan fyysisen ja psykososiaalisen työkuormituksen ehkäiseminen. Kodeissa tehtävän hoivatyön lisääntyessä tavoitteena on myös, että työnantajat tunnistavat kotipalvelutyön kuormituksen erityispiirteet ja ehkäisevät terveysvaaroja oikein kohdennetuilla toimilla. Haitallisen työkuormituksen ehkäisy vähentää sairauspoissaoloja ja tukee hyvän työkyvyn säilymistä. 

Some kaiuttamassa viestiä

- Messut tarjoaa oman sähköisen portaalinsa kautta vaikuttavan ”rummun”, jolla voimme tavoittaa kohderyhmät nopeasti ja viestinnän vaikuttavuus monikertaistuu. Ja hyvin on sanomamme kelvannut, sillä eräs twiittimme oli #Sairaanhoitajapäivät seinän toiseksi suosituin, kertoo viestintäasiantuntija Risto Eronen Työsuojelunäyttelystä.

Somessa sosiaali- ja terveysalan työsuojelusta on kerrottu mm. videoin.

Katso video, jossa hankekoordinaattori Marja Tereska Korhonen opastaa kotipalveluyrityksiä tunnistamaan haitallinen työkuormitus ja ehkäisemään se.