Sisältöjulkaisija

null Sukelluspukujen merkinnät ja käyttöohjeet sataprosenttisesti kunnossa

Sukelluspukujen merkinnät ja käyttöohjeet sataprosenttisesti kunnossa

Mediatiedote 14.2.2017

Kaupoissa myynnissä olevissa vedessä käytettävien suojavarusteiden merkinnöissä ja käyttöohjeissa ei ole vakavia puutteita. - Erityisesti voidaan mainita sukelluspuvut, jotka olivat valvontatulostemme mukaan sataprosenttisesti asianmukaisessa kunnossa, kertoo ylitarkastaja Reijo Kallio Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta.

Työsuojelun vastuualueet tarkastivat viime vuonna markkinavalvontakampanjansa aikana vedessä käytettäviä henkilönsuojaimia. Tarkastuksia tehtiin yhteensä 42, joissa tarkastettiin 58 suojainta. Lukumääräisesti eniten tarkastettiin pelastusliivejä.

Kolmanneksessa suojainten käyttöohjeista oli erilaisia puutteita. - Suojaimet olivat kokonaisuudessaan hyvin merkitty. Suurin epäkohta oli puutteelliset käyttöohjeet. Käyttöohjeista puuttui useimmiten tyyppitarkastuslaitoksen yhteystiedot ja suojaimessa olevien merkintöjen selitykset. Käyttöohjeella on ratkaiseva merkitys oikean suojaimen valintaan ja käyttötapaan. Puutteellisten tietojen johdosta tehty väärä suojainvalinta vesillä liikuttaessa voi johtaa hengenvaarallisiin seurauksiin, ylitarkastaja Reijo Kallio muistuttaa.

Kampanjassa kävi ilmi, että puutteellisesti merkittyjen suojainten myyntiin syyllistyvät pääosin samat kauppiaat toistuvasti.

Opastusta suojainten valinnassa työpaikoille antavat työterveyshuolto, Työturvallisuuskeskus ja Työterveyslaitos sekä oheinen esite Henkilönsuojainten valinta ja käyttö.

Lisätietoja hankkeesta:
Ylitarkastaja Reijo Kallio, p. 0295 018 657, sähköposti: reijo.kallio@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue

Hankeraportti: Henkilönsuojainten markkinavalvontakampanjan 2016 loppuraportti