Sisältöjulkaisija

null Toimitusjohtajalle sakkoja työntekijän epäasiallisesta kohtelusta

Toimitusjohtajalle sakkoja työntekijän epäasiallisesta kohtelusta

7.2.2017 – Länsi- ja Sisä-Suomi

Pirkanmaan käräjäoikeus on tänään 7.2.2017 tuominnut valkeakoskelaisen kuljetusalan yrityksen toimitusjohtajan sakkoihin työturvallisuusrikoksesta ja vammantuottamuksesta. Toimitusjohtaja tuomittiin 60 päiväsakkoon eli yhteensä 14 520 euron sakkorangaistukseen. Yhtiö tuomittiin 25 000 euron yhteisösakkoon. Lisäksi toimitusjohtaja ja yhtiö velvoitettiin maksamaan työntekijälle mm. 5 000 euroa tilapäisestä haitasta, 25 178,41 euroa ansionmenetyksestä, ja oikeudenkäyntikuluja 7 161 euroa.

Käsiteltävänä oli toimitusjohtajan yhtiön työntekijöihin kohdistama jatkuva epäasiallinen käyttäytyminen. Toimitusjohtaja oli kohdistanut mm. yhteen työntekijään epäasiallista kohtelua usean vuoden ajan vuosina 2010–2015. Epäasiallinen kohtelu ilmeni ainakin huutamisena, nimittelynä, syrjimisenä, perusteettomana moittimisena ja nyrkin puimisena. Toimitusjohtaja oli kohdellut epäasiallisesti myös useita muitakin yhtiön työntekijöitä.

Käräjäoikeus totesi, että epäasiallinen kohtelu oli ollut jatkuvaa ja se vaaransi työntekijän työturvallisuuden. Oikeus katsoi, että toimitusjohtaja, joka oli vastuussa alaistensa työntekijöiden työturvallisuudesta, on ollut koko ajan tietoinen epäasiallisesta kohtelusta eikä siten erillinen ilmoitus asiasta työnantajalle ollut tarpeen.   

Pirkanmaan käräjäoikeuden asia nro R 16/6088

Lisätietoja: Lakimies Petra Saarenmaa, puh. 0295 018 717
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue