Sisältöjulkaisija

null Työsuojeluvalvontaa Lounais-Suomen kesämyyntipaikoilla

Työsuojeluvalvontaa Lounais-Suomen kesämyyntipaikoilla

24.6.2019 – Lounais-Suomi

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue tekee työsuojelutarkastuksia 25.6. – 31.8.2019 kesämyyntipaikoilla, joissa myydään muun muassa mansikoita ja muita kesäsesonkituotteita. Tarkastukset tehdään ennalta ilmoittamatta.

Työsuojeluviranomainen valvoo työlainsäädäntöä työpaikoilla. Valvonnan tarkoituksena on paitsi valvoa työpaikoilla työsuojelulainsäädännön noudattamista, myös ohjata työnantajia toimimaan omaehtoisesti työpaikalla työsuojelun toteutumiseksi.

Työsuojelun toiminnan "punaisena lankana" on ennaltaehkäistä työtapaturmia, työperäisiä sairauksia ja ammattitauteja niin, että työntekijät voivat työskennellä terveenä työssään mahdollisimman pitkään.

Palvelualoilla keskeisiä työturvallisuustekijöitä ovat asiakasväkivallan uhan, tuki- ja liikuntaelimistön kuormituksen sekä psykososiaalisen kuormituksen hallinta.

Käytännössä tarkastetaan esimerkiksi solmitut työsopimukset, työterveyshuollon toteutuminen, sosiaali- ja henkilöstötilat, työvuoroluettelot ja tauotus sekä onko myyjillä mahdollisuus istuutua välillä ja saada kelvollista juomavettä.

Työnantajat ja työntekijät voivat esittää kysymyksiä tarkastajille myös tarkastuksen aikana. Tarkastusten jälkeen kysymysten esittäminen on mahdollista olemalla yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla työsuojelun vastuualueelle.

Lisätietoja: ylitarkastaja Jan Mikkonen, p. 0295 018 163
Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue