Sisältöjulkaisija

null Työaikakirjanpito kuuma peruna Lepaalla

Työaikakirjanpito kuuma peruna Lepaalla

19.8.2018

Tarkastajat Anumari Suohonen ja Ulla Tamminen opastamassa messukävijää Lepaalla

Tarkastajat Anumari Suohonen ja Ulla Tamminen opastamassa messukävijää Lepaalla.

– Jos pitäisi nostaa yksi asia, mikä askarruttaa maatalous- ja puutarha-alan työnantajia ja työntekijöitä, se on työaikakirjanpito. Neuvoimme messuosastollamme, kuinka se tulee tehdä työsuojelun näkökulmasta asianmukaisesti, kertoo tarkastaja Ulla Tamminen Lounais-Suomen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta. Muita messukävijöitä askarruttavia aiheita olivat mm. palkkalaskelmat, työterveyshuollon järjestäminen ja ulkomaalaisen työntekijän työsuhde.

Ulla Tamminen neuvoi ja opasti Lepaa-messunäyttelyssä kävijöitä 16.18. elokuuta työsuojeluviranomaisen, Työturvallisuuskeskuksen, Työterveyslaitoksen ja maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Melan yhteisosastolla. Kävijöitä työsuojeluviranomaisen juttusille toivat myös työturvallisuuteen liittyvät kysymykset. – Korkealla työskentely ja putoamissuojaus olivat monen kävijän huulilla, kun he piipahtivat osastollamme neuvoja kysymässä, toteaa niinikään messuväkeä neuvonut tarkastaja Anumari Suhonen Itä-Suomen AVIn työsuojelun vastuualueelta.

Molemmat asiantuntijat arvioivat, että tärkeää asiakaspalvelua oli tiedottaa kävijöille mistä työsuojelutietoa saa omatoimisesti, erityisesti Tyosuojelu.fi-verkkopalvelusta. Lisäksi informaation jakaminen Lepaa-messujen twitterseinällä (#lepaa18) tavoitti erityisesti nuoremman polven maatalous- ja puutarha-alan ammattilaisia työsuojeluasiantuntijoiden messuilla tekemien videoiden kerätessä runsaasti katselukertoja.

Lepaa 2018 -messunäyttely keräsi Hattulaan vajaat 10 000 kävijää. Läsnä olivat puutarha- ja viheralan eri sektorit sekä kiinteistönhoidon ja maanrakennuksen ammattilaiset. Järjestäjien mukaan kävijöiden joukkoon kuuluivat kasvihuoneyrittäjät, marjan- ja vihannestenviljelijät, taimistoviljelijät, puutarhakauppiaat, kaupunkien, kuntien ja seurakuntien viherväki ja golfkentänhoitajat sekä alan urakoitsijat. Mukaan mahtui myös maanviljelijöitä, kotipuutarhureita, alan opiskelijoita, tutkijoita ja viranomaisia.

Tapahtuman verkkosivut:
Lepaa 2018