Sisältöjulkaisija

null Työsuojeluhallinnolla ja Tukesilla yhteinen osasto FinnBuild 2016 -messuilla

Työsuojeluhallinnolla ja Tukesilla yhteinen osasto FinnBuild 2016 -messuilla

11.10.2016

Kansainvälinen FinnBuild -tapahtuma järjestetään nyt 22. kertaa Messukeskuksessa Helsingissä 12.-14. lokakuuta. Rakennusalan tapahtuma kokoaa yhteen laajasti rakennusalan toimijoita. Mukana ovat niin suuret ja tunnetut kansainväliset yrityksen kuin uudet, innovatiiviset yrittäjät sekä viranomaistahoja.  

Työsuojeluhallinnolla ja Turvatekniikan keskuksella (TUKES) on yhteinen messuosasto, jossa keskitytään rakentamisen kemikaaliriskeihin.

Aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueilla on menossa kaksivuotinen valvontahanke, joka on kohdennettu kemikaaliriskien osalta korjausrakentamiseen ja korjausrakentamista suorittaviin yrityksiin. Esimerkiksi pinnoiteyrityksien osalta valvontaa suunnataan putki- sekä lattiapinnoituksia tekeviin yrityksiin. Putki- ja lattiapinnoituksessa kemiallista altistumista aiheuttavat muun muassa epoksi-, akryyli- ja uretaanipinnoitteet.

Purkutyöyritysten osalta valvontaa suunnataan asbestipurkutyötä sekä muita purku/saneeraustyötä tekeviin yrityksiin. Näillä työmailla kemiallista altistusta aiheuttavat muun muassa kvartsi- ja rakennuspölyt.

Lisätietoa

Työpaikkatiedote (pdf): Rakentamisessa käytettävät kemikaalit voivat aiheuttaa vakavan terveysvaaran
FinnBuild 2016 -verkkosivut
TUKESin verkkosivut