Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Työsuojelun valvontakampanja pientyöpaikoille Pirkanmaalla 10.-12.5.2016

Työsuojelun valvontakampanja pientyöpaikoille Pirkanmaalla 10.-12.5.2016

Mediatiedote 3.5.2016 Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toteuttaa valvontakampanjan pientyöpaikoille Pirkanmaalla toukokuussa: kohteiksi valitaan alle kymmenen työntekijän työpaikkoja Tampereella, Valkeakoskella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. Tarkastuksia tehdään noin 200 työpaikalle.

Työpaikkakäyntien yhteydessä varmistetaan, että työpaikoilla on lakisääteinen tapaturmavakuutus ja työterveyshuolto järjestetty. Tarkastuksella käsitellään myös työpaikan esille tuomia työsuojeluasioita. Sekä työnantajat että työntekijät voivat pyytää työsuojeluviranomaisilta ohjeita työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen sekä työsuhteen ehtoihin liittyvissä asioissa.

Kampanjan tavoitteena on saada työpaikat toteuttamaan omaehtoista ja ennakoivaa työsuojelutoimintaa. Lisäksi halutaan lisätä tietoisuutta työsuojeluhallinnon toiminnasta ja saada valvonnan avulla konkreettista näkyvyyttä työpaikoilla.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Sanna Kanerva, LSSAVI työsuojelun vastuualue, Palvelualan toimintayksikkö, sanna.kanerva@avi.fi, puh. 0295 018450 (vaihde)
Ylitarkastaja Miia Kulmala, LSSAVI työsuojelun vastuualue, Palvelualan toimintayksikkö, miia.kulmala@avi.fi,                       puh. 0295 018450 (vaihde)