Sisältöjulkaisija

null Työsuojeluopastusta pintaa syvemmältä Turvallisuusmessuilla

Työsuojeluopastusta pintaa syvemmältä Turvallisuusmessuilla

14.9.2018

Asiantuntijat neuvomassa ja opastamassa messuvieraita työsuojeluviranomaisen osastolla

Asiantuntijat neuvomassa ja opastamassa messuvieraita työsuojeluviranomaisen osastolla.

Työsuojeluviranomaisen osasto keräsi lähes tuhat kävijää EuroSafety-turvallisuusmessuilla 11.13. syyskuuta Tampereella. – Osastollemme tulleet kävijät, asiakkaat, olivat etukäteen hyvin paneutuneita asioihin, joihin he halusivat opastusta, neuvoja tai apua. Yksittäisen messuasiakkaan kanssa keskustelu saattoi kestää tunninkin. Koska asiakkaat olivat pääsääntöisesti työsuojelun ja työturvallisuuden kanssa toimivia henkilöitä aina työsuojeluvaltuutetuista työsuojelupäällikköihin ja työterveyshuollon ammattilasiin, keskustelut menivät yleensä syvälle asian ytimeen, kertoo tarkastaja Pia Anttonen aluehallintoviraston (AVI) työsuojelun vastuualueelta.

Messuosastolla työskennelleet työsuojeluasiantuntijat kehuivat tapahtumaa myös oivaksi paikaksi tavata muiden työsuojelun vertaisorganisaatioiden eli työsuojeluperheen, kuten Työturvallisuuskeskuksen, Työterveyslaitoksen ja Tukesin ammattilaisia, mutta myös työntekijä- ja työnantajajärjestöjen edustajia. – Vaihdoimme näkemyksiämme ja teimme toinen toisiamme viisaampia työturvallisuuskysymyksissä, kiittelee messuosastolla työskennellyt tarkastaja Tuija Vainioniemi.

Työsuojeluviranomaisen messuosaston viestinnän kaksipäisenä keihäänkärkenä olivat vuokratyön ja yhteisen työpaikan työsuojelukysymykset. - Voidaan puhua myös yhdestä keihäästä, sillä yhteisellä työpaikalla on töissä usein myös vuokratyöntekijöitä, eivätkä työsuojeluvastuut ole tällöin välttämättä helposti hahmotettavia, toteaa tarkastaja Pia Anttonen.

Messuosastolla oli esillä myös EU-OSHA -kampanja Terveellinen työ – Tunnista ja hallitse kemikaaliset tekijät. Kampanjan aineisto ja osastolla vieraillut Napo toivat oman virkistävän mausteensa messuosaston vipinään.

Messuosastolla kävijöille suoritettiin lisäksi Onko työpaikkasi yhteinen työpaikka -kysely. 70 % vastasi kyllä ja 30 % ei. Kiitokset osanottajille!

Aiheesta lisää:
Tyosuojelu.fi > Messut ja tapahtumat > EuroSafety 2018

Lisää tietoa Vuokratyö- ja Yhteiset työpaikat -hankkeista:
Tyosuojelu.fi > EU-hanke: Työturvallisuus vuokratyössä
Yhteinen työpaikka -työpaikkatiedote
Tyosuojelu.fi > Yhteiset työpaikat -hankesivusto
Vuokratyö-työpaikkatiedote

Messutapahtuman verkkosivut:
EuroSafety 2018