Sisältöjulkaisija

null Työsuojeluviranomaiselta uudenlaista asiakaspalvelua messuilla

Työsuojeluviranomaiselta uudenlaista asiakaspalvelua messuilla

25.3.2019

Työsuojeluviranomainen osallistui 20.–22.3. kaksille messuille. Molemmissa tapahtumissa kokeiltiin uudenlaista asiakaspalvelua. Messuvieraille, mutta verkon kautta myös muille, tarjottiin mahdollisuutta keskustella ja kysyä sekä ottaa kantaa ajankohtaiseen työsuojelukysymykseen nettiosoitteen kautta messuosaston tabletilla tai omalla älykännykällä.

Uusi Teollisuus -messuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa työsuojeluviranomaisen messuosaston teemana oli teollisuudessakin yleistyneiden yhteisten työpaikkojen työsuojelukysymykset: kun työnantajia on useita, niin miten työsuojelun vastuukysymykset olisi syytä hoitaa.

– Kun teet työtä yhteisten vaarojen vaikutuksessa toisen työnantajan työntekijöiden kanssa, teet työtä yhteisellä työpaikalla. Tiedätkö, kuka työpaikallasi käyttää pääasiallista määräysvaltaa ja mitkä ovat työnantajien keskinäiset työsuojeluvastuut, asiakkailta kysyttiin verkon keskustelupalstan johdantona.

Tulleet kysymykset liittyivät mm. työsuojeluvaltuutetun asemaan ja vastuuseen työtapaturman sattuessa yhteisellä työpaikalla.

– Keskustelun aineistoa käytetään aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueiden valtakunnallisen Yhteiset työpaikat – tutkimus-, valvonta- ja viestintähankkeen tutkimusosioissa, kertoo hankkeen koordinaattori ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajala aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Sisäänheittäjä messuosastolle

Sairaanhoitajapäivillä Helsingin Messukeskuksessa työsuojeluviranomaisen osaston teemana oli hoitoalan työtapaturmat.  Sairaanhoitajan työ on fyysistä ja se näkyy myös tapaturmatilastoissa, sillä äkillinen fyysinen kuormittuminen on kehittyneistä ergonomiaa parantavista apuvälineistä huolimatta sairaanhoitajien yleisin tapaturmaan johtanut syy. 

Miten nostoihin ja siirtoihin liittyviä työtapaturmia voitaisiin vähentää hoitoalalla, oli kysymys, mihin messukävijät saivat ottaa kantaa äänestämällä ratkaisuvaihtoehtoa omilla älykännyköillään tai messuosaston tietokoneella.

– Kyselymme kiinnosti hoitoalan ammattilaisia ja oli sisäänheittotuote osastollemme. Kyselyyn vastaamisen jälkeen oli luontevaa jatkaa ja syventää keskustelua hoitoalan työsuojelun kysymyksistä, kertoo osastolla päivystänyt tarkastaja Johanna Pulkkinen aluehallintoviraston työsuojelusta.

Ohessa Sairaanhoitajapäivillä tehdyn asiakaspalvelukyselyn lopputulos:

Mikä olisi mielestäsi tehokkain tapa vähentää nostoihin ja siirtoihin liittyviä työtapaturmia? -kysymys ja vastaukset.

Työsuojeluviranomaisen osasto Sairaanhoitajapäivillä

Sairaanhoitajapäivillä työsuojeluviranomaisen osastolla asiakkaita neuvoivat tarkastajat Merja Paasiviita ja Johanna Pulkkinen.