Sisältöjulkaisija

null Työsuojeluviranomaiset avasivat valtakunnallisen puhelinneuvonnan

Työsuojeluviranomaiset avasivat valtakunnallisen puhelinneuvonnan

Mediatiedote 1.2.2016

Työsuojeluviranomaisten valtakunnallinen puhelinneuvonta aloitti toimintansa 1.2.2016. Se palvelee asiakkaita ympäri Suomen kaikkina arkipäivinä virka-aikaan kello 8–16.15. Valtakunnallisen puhelinneuvonnan numero on 0295 016 620.

Puhelinneuvonnassa työsuojelutarkastajat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueilta antavat neuvontaa muun muassa seuraavissa asioissa:

  • häirintä, syrjintä ja psykososiaalinen kuormitus
  • työsuhdeasiat
  • työympäristöasiat, eli fyysiseen työturvallisuuteen liittyvät asiat
  • rakennusalan työympäristöasiat

Neuvonnan ensisijainen tavoite on antaa niin työntekijöille kuin työnantajillekin ohjausta, jotta he saavat hoidettua asian itse kuntoon työpaikalla. Neuvontaan voi myös tehdä valvontapyyntöjä. Pyynnöt arvioidaan, ja tarvittaessa ne johtavat valvontatoimenpiteisiin. Yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia, ja halutessaan soittaja voi olla kertomatta henkilöllisyyttään.

Valtakunnallisen puhelinneuvonnan tavoitteena on helpottaa työsuojeluviranomaisten tavoitettavuutta sekä edistää valvonnan ja neuvonnan tasalaatuisuutta eri puolilla Suomea. Samalla neuvonnan yhdistäminen tehostaa vastuualueiden resurssien käyttöä.

Ennen valtakunnallisen puhelinneuvonnan perustamista kaikki viisi työsuojelun vastuualuetta järjestivät oman alueensa puhelinneuvonnan itse. Aiempina vuosina työsuojeluviranomaiset ovat vastaanottaneet yhteensä noin 40 000 päivystyspuhelua vuosittain.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Eerik Tarnaala
puh. 0295 016 370
etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Päivitetty 27.12.2017 – Puhelinneuvonta on avoinna 27.12.2017 alkaen arkisin klo 9–15.