Sisältöjulkaisija

null Työtekijä putosi katolta - sakot toimitusjohtajalle

Työtekijä putosi katolta - sakot toimitusjohtajalle

30.6.2015 – Etelä-Suomi

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi kattotöitä tekevän yrityksen toimitusjohtajan 20 päiväsakon sakkorangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeus julisti tuomionsa 25.6.2015.

Tapauksessa käsiteltiin työtapaturmaa, joka sattui Karjalohjalla syyskuussa 2013. Työntekijä oli puhdistamassa rännejä kaupan katolla ilman valjaita, kun hän putosi noin neljän metrin korkeudelta ja loukkaantui vakavasti.

Asiassa saadun selvityksen perusteella oikeus katsoi, että monitasoisen katon alemman tason työskentely olisi tullut tehdä henkilönostimelta käsin, koska valjaille ei ollut kiinnityspisteitä tuolla tasolla työskenneltäessä. Oikeuden mukaan toimitusjohtaja ei ollut riittävästi selvittänyt kiinnityspisteitä kohteessa eikä järjestänyt työntekijöille henkilönostinta. Ei siis riittänyt, että työntekijöille oli annettu putoamissuojainvaljaat mukaan työkohteessa käytettäväksi, vaan johdon tehtävä olisi ollut varmistaa, että niille on kiinnityspisteet.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio asianro: R 14/2131
 

Lisätiedot:
Lakimies Tanja Välke, puh. 029 501 6388, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Alueella työskentelee 1,1 miljoonaa henkilöä ja valvottavia työpaikkoja on 120 000. Vastuualueella on 200 työntekijää.