Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Työterveyshuollon järjestämistä valvotaan työpaikoilla

Työterveyshuollon järjestämistä valvotaan työpaikoilla

Mediatiedote 18.5.2015 Itä-Suomi

Itä-Suomi, työsuojelun vastuualue

Itä-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue valvoo tehostetusti toukokuusta 2015 alkaen työterveyshuollon järjestämistä työpaikoilla. Tavoitteena on, että työnantaja järjestää työpaikan tarpeiden mukaisen työterveyshuollon. Tavoitteena on myös parantaa työterveyshuollon tasoa puuttumalla havaittuihin epäkohtiin ja antamalla työnantajalle ohjausta ja tietoa työterveyshuollosta.

Tarkastuksilla valvotaan mm., että työnantaja on järjestänyt työterveyshuollon, työnantajalla on ajantasainen työterveyshuollon toimintasuunnitelma ja työpaikalla on tehty työpaikkaselvitys. Jos työhön liittyy erityistä sairastumisen vaaraa (esim. melu, jauhonpöly, liuottimet), valvotaan, että työntekijöille on järjestetty säännölliset terveystarkastukset. Lisäksi valvotaan, että työpaikkaselvityksessä työterveyshuolto on kirjannut työssä mahdollisesti esiintyvät psykososiaaliset kuormitustekijät, on tehnyt niiden terveydellisen merkityksen arvioinnin ja on antanut toimenpidesuosituksia työnantajalle.

- Työnantajan on järjestettävä lakisääteinen ehkäisevä työterveyshuolto, vaikka palveluksessa olisi vain yksikin työntekijä. Työterveyshuolto kuuluu kaikille työssä käyville työntekijöille työsuhteen laadusta ja kestosta riippumatta, kertoo ylitarkastaja Airi Hietamäki Itä-Suomen AVIn työsuojelun vastuualueelta.

Listätietoja:
Ylitarkastaja Airi Hietamäki, p. 029 501 6960,
etunimi.sukunimi@avi.fi