Sisältöjulkaisija

null Työterveyshuollon palvelut kiinnostivat KoneAgriassa

Työterveyshuollon palvelut kiinnostivat KoneAgriassa

14.10.2017

Ryhmäpäällikkö Kaija Kallio-Mannila Tukes, tarkastaja Anumari Suhonen Itä-Suomen AVI ja tutkija Birgitta Kinnunen Työterveyslaitos: - Yhteistyössä on voimaa!

Miten hoitaa maatalousalan yrityksen työterveyshuolto? Se oli keskeisin asiakaskysymys, mihin KoneAgria 2017-messujen väki haki vastausta työsuojeluviranomaisen, Työterveyslaitoksen ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin yhteisosastolta.

Kolmipäiväisten messujen aikana vajaat tuhat maatalouselinkeinon harjoittajaa tai maatalouden työntekijää haki yhteisosastolta neuvoja ja opastusta moninaisiin asioihin.  - Työterveyshuollon järjestämisen lisäksi kysyttiin henkilösuojaimista, koneiden ja laitteiden turvallisuudesta sekä työsuojeluviranomaisen markkinavalvonnasta, jota messuilla myös tehtiin, kertoo tarkastaja Anumari Suhonen Itä-Suomen AVIn työsuojelun vastuualueelta.

Työterveyslaitoksen messuasiantuntijat painottavat, että nykyään maatalousyrittäjät ovat hyvin valveutuneita. - Osa kysymyksistä vaatii meiltä vielä lisäselvityksiä ja annamme vastaukset pian messujen jälkeen, kertoo tutkija Birgitta Kinnunen.

Tukes oli messuilla ennen muuta edistämässä kasvinsuojeluaineiden turvallista käyttöä, jossa otetaan huomioon ympäristön- ja terveydensuojelu. - Muun muassa glyfosaatin käyttö kiinnosti asiakkaita, kertoo ryhmäpäällikkö Kaija Kallio-Mannila.

Yhteisosaston ehdoton vetonaula oli Työterveyslaitoksen vetämä puristusmittaus, johon osallistui lähes seitsemänsataa lihaskunnostaan kiinnostunutta vierasta.

Linkki:
KoneAgria2017