Sisältöjulkaisija

null Työturvallisuus kiinnosti asumisen ja rakentamisen messuilla

Työturvallisuus kiinnosti asumisen ja rakentamisen messuilla

7.2.2017

Työturvallisuus ja rakentamisen kemikaaliriskit kiinnostivat asumisen ja rakentamisen Asta-messuilla 3.-5- helmikuuta Tampereella. Työsuojeluhallinnon ja Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) yhteisosastollla vieraili kolmepäiväisen tapahtuman yhteydessä reilut tuhat messuvierasta.

Ylitarkastaja Lasse Kytömäki opastaa rakennusarkkitehtiopiskelija Essi Kettusta Asta-messuilla. Aiheena on suunnittelijan vastuut työsuojelun näkökulmasta.

- Tapahtuma oli rakentamisen työturvallisuuden tiedottamisen kannalta menestys. Erityisesti rakennusalan opiskelijat, kertarakentajat ja asbestitöitä tekevät urakoitsijat löysivät tiensä messuosastollemme työsuojelun ammattilaisten pakeille. Paljon saimme neuvoa rakentajia työturvallisuuden vastuuasioissa, kertoo ylitarkastaja Lasse Kytömäki Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Työsuojeluhallinnon ja Tukesin yhteisosastolla vierailleista yli 600 otti osaa arvontaan, jossa kysyttiin rakennustyömaan työtapaturman vastuista ja tunnistettiin kemikaalien varoitusmerkkejä. Arvonta on suoritettu ja hotellilahjapaketin voittajalle on ilmoitettu.

Katso Tukesin arvio mesutapahtumasta. Arvioijana ryhmäpäällikkö Kurt Kokko.