Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Valetarkastajia liikkeellä – oikea tarkastaja ei kaupittele mitään

Valetarkastajia liikkeellä – oikea tarkastaja ei kaupittele mitään

Verkkouutinen 29.3.2017

Työsuojeluviranomaisen tietoon on tullut tapauksia, joissa työsuojelutarkastajiksi esittäytyneet henkilöt ovat tulleet työpaikalle ja yrittäneet samalla myydä ensiapuun liittyviä tarvikkeita. Tapaukset ovat sattuneet Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä.

Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työsuojelutarkastajat eivät koskaan kaupittele mitään. Oikean tarkastajan tunnistaa kaulassa roikkuvasta virkakortista, jota voi pyytää tarkemmin nähtäväksi. Virkakortin tulee aina olla tarkastuksella näkyvillä.

Tarkastajina esiintyvät henkilöt kertoivat olevansa Uudenmaan työsuojelupiiristä. Työsuojelupiirit on lakkautettu vuonna 2010 aluehallintouudistuksen yhteydessä, jolloin ne muuttuivat aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueiksi.

Vastaavista havainnoista pyydetään ilmoittamaan työsuojeluviranomaisen valtakunnalliseen puhelinneuvontaan (p. 0295 016 620) tai sähköpostitse oman alueen työsuojelun vastuualueeseen. Vastuualueiden yhteystiedot löytyvät sivulta: www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oikean tarkastajan tunnistaa kaulassa roikkuvasta virkakortista, jota voi pyytää tarkemmin nähtäväksi. Virkakortin tulee aina olla tarkastuksella näkyvillä.

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Eerik Tarnaala, puh. 0295 016 370, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto