Sisältöjulkaisija

null Valtakunnallista valvontahanketta esitellään kuntamarkkinoilla

Valtakunnallista valvontahanketta esitellään kuntamarkkinoilla

10.9.2013

Kuntasektorilla on tapahtunut ja tapahtuu koko ajan muutoksia muun muassa kuntaliitosten myötä. Nämä muutokset ovat kohdistuneet esimerkiksi kuntien ja kuntayhtymien työnantajaorganisaatioiden rakenteeseen ja palveluiden tuottamistapaan. Muutostilanteet ovat tuoneet haasteita kuntasektorin työsuojelun yhteistoiminnan toteuttamiseen ja työturvallisuuden hallintaan. Tätä kautta kuntasektorin työnantaja- ja työntekijäpuolelta on tuotu esille toive ja tarve tehostetusta kunta-alan työsuojelun valvonnasta.

Käynnissä olevalla valtakunnallisella kunta-alan työsuojelun valvontahankkeella ”Turvallinen, terveellinen ja tuottava kuntatyö 2015” tuetaan kuntien ja kuntayhtymien turvallisuusjohtamisen ja työturvallisuuden hallinnan parantamista.

Työpaikkojen oma-aloitteisuus on tärkeintä, sillä uusien menetelmien ja välineiden luominen työolojen parantamiseksi tapahtuu aina työpaikalla ja työyhteisössä.

Valtakunnallista valvontahanketta esitellään 11.-12. syyskuuta järjestettävässä kunta-alan huippufoorumissa Kuntamarkkinoilla. Tapahtuma toteutetaan tänä syksynä 20. kerran Kuntatalossa Helsingissä.

Hankkeen valmistelussa ja toteutuksessa ovat mukana työsuojeluhallinnon lisäksi Työturvallisuuskeskuksen kuntaryhmä, KT Kuntatyönantajat ja kunta-alan pääsopijajärjestöt.


Lisätietoja:
hankekoordinaattori, tarkastaja Sari Roivainen,
p. 0295 016 346, sari.roivainen@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue


Valvontahankkeet Tyosuojelu.fissä