Sisältöjulkaisija

null Valvontaisku Kymenlaaksossa: kuljetusajoneuvojen kuormausnostimista löytyi paljon puutteita

Valvontaisku Kymenlaaksossa: kuljetusajoneuvojen kuormausnostimista löytyi paljon puutteita

24.5.2018 – Etelä-Suomi

Kuljetusajoneuvojen nostimet ja nosturit ovat olleet viime vuosina yhtenä työsuojeluvalvonnan kohteena. Kuluvan vuoden ensimmäinen valvontaisku tehtiin muutaman tunnin otantana Kymenlaaksossa Kuusankoskella ja Anjalassa viime viikon torstaina ja perjantaina 17.–18.5.

Valvontaiskun kohteena oli 40 ajoneuvoa, joista 12:ssa ei löytynyt mitään huomautettavaa. Yhden nosturin osalta laiminlyönti katsottiin niin merkittäväksi, että työsuojeluviranomainen ilmoittaa asian poliisille. Kuormausnostureiden määräaikaistarkastukset olivat suorittamatta 12 nosturissa.

”Lain mukaan kuormausnostureiden määräaikaistarkastukset on suoritettava vuoden välein. Lisäksi nostolaitteelle on tehtävä perusteellinen määräaikaistarkastus lähestyttäessä valmistajan määrittämiä nostolaitteen suunnittelurajoja, tai elleivät nämä ole tiedossa, viimeistään 10 vuoden kuluessa ensimmäisestä käyttöönotosta. Tarkastuksesta tulee olla asianmukainen pöytäkirja ajoneuvon mukana. Pöytäkirjassa mainitut puutteet on korjattava pöytäkirjassa mainitussa määräajassa”, kertoo työsuojelutarkastaja Ari Pulli Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Kymenlaakson valvontaiskussa havaittiin myös puutteita asiakirjojen mukana pitämisessä 17 ajoneuvossa, nostureiden varoitusmerkinnöissä 12 ajoneuvossa sekä öljyvuotoja kolmessa ajoneuvossa.

”Vuoto on hälyttävä merkki sylinterien tiivisteiden kulumisista ja vaurioista tai letkujen huonoista liitoksista ja kulumisista. Vuodot tulee korjata heti, sillä ne voivat pahimmillaan aiheuttaa vakavan tapaturman”, Pulli kertoo.

Lisäksi havaittiin, että kahden ajoneuvon osalta tarkastuksia on suorittanut sellainen yritys tai tarkastaja jolla ei ole sertifioitua todistusta nostureiden tarkastusten suorittamiseksi.

Kuusankoskella ja Anjalassa tehdyssä valvontaiskussa tarkastettiin 40 ajoneuvoa.

Lisätietoja:
Työsuojelutarkastaja Ari Pulli, p. 0295 016 336, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto


www.tyosuojelu.fi

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimii alueellisena työsuojeluviranomaisena. Se valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Alueella työskentelee 1,1 miljoonaa henkilöä ja valvottavia työpaikkoja on 120 000.