Sisältöjulkaisija

null Valvontakampanja pientyöpaikoille Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa 29.8.- 2.9.

Valvontakampanja pientyöpaikoille Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa 29.8.- 2.9.

Mediatiedote 26.8.2016 Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toteuttaa valvontakampanjan pientyöpaikoille Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa elo-syyskuun vaihteessa. Kohteiksi valitaan alle 10 työntekijän työpaikkoja. Tarkastuksia tehdään noin 250 työpaikalle.

Työpaikkakäyntien yhteydessä varmistetaan, että työpaikoilla on lakisääteinen tapaturmavakuutus ja työterveyshuolto järjestetty. Tarkastuksella käsitellään myös työpaikan esille tuomia työsuojeluasioita. Sekä työnantajat että työntekijät voivat pyytää työsuojeluviranomaisilta neuvoja työn turvallisuuteen ja terveellisyyteen sekä työsuhteen ehtoihin liittyvissä asioissa.

Kampanjan tavoitteena on saada työpaikat toteuttamaan omaehtoista ja ennakoivaa työsuojelutoimintaa. Lisäksi halutaan lisätä tietoisuutta työsuojeluhallinnon toiminnasta ja saada valvonnan avulla konkreettista näkyvyyttä työpaikoilla.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Jarmo Osmo, LSSAVI työsuojelun vastuualue, jarmo.osmo@avi.fi, puh. 0295 018450 (vaihde)
Ylitarkastaja Piia Koskinen, LSSAVI työsuojelun vastuualue, piia.koskinen@avi.fi, puh. 0295 018450 (vaihde)