Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva Mediatiedotteet ja verkkouutiset hero-kuva

Ajankohtaista

Sisältöjulkaisija

null Viron A1-todistukset ovat sähköisesti myönnettyjä 18.3.2019 lähtien

Viron A1-todistukset ovat sähköisesti myönnettyjä 18.3.2019 lähtien

Mediatiedote 4.4.2019

Viro on siirtynyt 18.3.2019 alkaen myöntämään A1-todistukset sähköisenä. Leimoja ja allekirjoituksia ei siis enää 18.3.2019 ja sen jälkeen Virosta myönnetyissä A1-todistuksissa ole.

Mistä tietää, että kyseessä on todistuksesta?

Oleellisin seikka Viron A1-todistuksissa on huomioida juokseva numerointi todistuksen yläreunassa. Virossa jokaisessa todistuksen kolmessa sivussa on ylhäällä oikealla sama tunniste, joka on muotoa SKA (A1-todistukset myöntävän Sotsiaalkindlustusametin lyhenne) todistuksen myöntövuotta kuvaava luku (tänä vuonna 19) ja juokseva numerointi. Tämän vuoden ensimmäinen Viron myöntämä A1-todistus on ollut SKA19000001. Tämä luku seuraa jokaisella sivulla. Tästä tietää, että on yhdestä ja samasta todistuksesta kyse. 

Teksti, josta tiedätte onko kyseessä todistus, on seuraava: Tõendi omaniku suhtes kohaldatavaid sotsiaalkindlustuse õigusakte käsitlev tõend.  Tuo tõendi tarkoittaa todistusta. Jos saisitte asiakirjan, jossa lukisi taotlus, silloin kyseessä olisi hakemuksesta. Hakemus näyttää muutenkin erilaiselta.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Mikko Vanninen, p. 029 501 6381, etunimi.sukunimi@avi.fi
Ylitarkastaja Joonas Heinilä, p. 029 501 6447, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimii alueellisena työsuojeluviranomaisena. Se valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Vastuualue vastaa tilaajavastuulain valvonnasta koko Suomessa.