Sisältöjulkaisija

null Yrittäjyyden kylässä laitetaan työsuojeluasiat kuntoon jo nuoren unelman portilla

Yrittäjyyden kylässä laitetaan työsuojeluasiat kuntoon jo nuoren unelman portilla

17.5.2019

Työsuojeluviranomainen opastaa ja neuvoo ammattiin opiskelevia nuoria ja heidän opettajiaan sekä muutakin väkeä Taitaja2019 - tapahtumassa 21.-23.5. Joensuussa. Työsuojeluviranomaisella on yhteisosasto Työturvallisuuskeskuksen kanssa. Osastolla saa tietoa mm. palkkaan, työaikaan, työtodistukseen, työsopimukseen sekä työturvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Mutta myös opastusta mikro- ja pienyrittäjän työsuojeluasioissa.

Työsuojeluviranomaisen osasto sijaitsee Taitaja2019 -tapahtuman Yrittäjyyden kylässä, paikkana Joensuun jäähalli. Yrittäjyyden kylän idea on mahdollistaa ammatillisessa koulutuksessa olevien tai jo tutkinnon suorittaneiden nuorten omien yritysten, liiketoimintojen, liikeideoiden tai palvelu- ja tuoteinnovaatioiden esiintulon. Yrittäjyyden kylän tapahtuma-alue rakentuu monialaisesti eri alojen pajoista. Tapahtumassa nuoret itse esittelevät ja myyvät yritysideoitaan tai jo toimivien yritysten tuotteita ja palveluja.

Taitaja2019 -päätapahtumassa ammattiin opiskelevat tulevaisuuden tekijät kilpailevat oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin. Päätapahtuma sijaitsee Joensuu Areenassa. Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita. Tapahtumassa järjestetään myös TaitajaPLUS- ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille, kolme näytöslajia ja neljä ammattinäytöstä. Lisäksi yläkoululaiset osallistuvat kädentaitokilpailuun Taitaja9-finaalissa.

Yleisö pääsee seuraamaan kilpailua ja voi samalla tutustua laajasti eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin. Yritykset kohtaavat nuorten kykyjen joukossa omia tulevaisuuden tekijöitänsä ja nuoret saavat tukea ammatinvalintaan. Tapahtumassa nähdään myös lajikohtaisia tapahtumia, esittelyjä ja seminaareja.

Hyödyllistä tietoa työsuojeluasioista:
Yrittäjäksi aikoville: Tervettä ja turvallista työtä – Opas työnantajuuteen
Kesätöihin meneville: Kesätöissä huomioitava työsuojelu ja työehdot
Oppilaitoksille: Nuorelle työntekijälle vaarallisesta työstä on ilmoitettava