Messut - Koneagria19 - teksti

Työsuojelu kiinnosti maatalousalan opettajia ja oppilaita

Jyväskylän KoneAgria 2019 -messunäyttelyssä kävi kolmen päivän aikana järjestäjien mukaan noin 12 500 maaseudun ammattilaista. Työsuojeluviranomaisen ja Työterveyslaitoksen yhteisosastolla neuvottiin ja ohjattiin messuvieraita maatalouden työsuojelun ja työturvallisuuden kysymyksissä.

Työsuojelun ammattilaisten puheille tulleita maatalousyrittäjiä kiinnosti erityisesti työterveyshuollon järjestäminen, ulkomaalaisen työvoiman käyttö sekä nuorten työtekijöiden työsuhteen ja työturvallisuuden kysymykset. Osastolla vieraili muun muassa maatalousoppilaitosten opettajia selvittämässä, miten ja millaisista vaarallisista töistä on ilmoitettava työsuojeluviranomaiselle. Maatalousalan opiskelijoita puolestaan kiinnosti ennen muuta osastolla esillä olleet henkilönsuojaimet ja niiden oikeanlainen käyttö.

Osastolla oli mahdollisuus testata oman käden puristusvoima. Testiin otti osaa noin 750 messuvierasta. Työterveyslaitoksella on tutkittu puristusvoimaa puhelin- ja mastotyöntekijöillä, palomiehillä, ensi- ja kodinhoitajilla: huonolla puristusvoimalla on yhteys työkykyyn.

KoneAgriassa asiantuntijoina toimineet työsuojelutarkastajat tekivät messuilla myös markkinavalvontaa.

Lue lisää:

Verkkouutinen 9.10.2019:
Työsuojeluviranomaisella yhteisosasto TTL:n kanssa KoneAgriassa: Teemana ulkomaalaisen- ja vuokratyövoiman käyttö

Messut - Koneagria 19 - Twiitit