Messut_KoneAgria2018_Ingressi

Työsuojelutarkastus keskiössä KoneAgriassa

Työsuojelutarkastus oli kahdessa merkityksessä keskiössä KoneAgria-messuilla Jyväskylän Paviljongissa. Yhtäältä messukävijöinä olleita maatalousyrittäjiä ja alan opiskelijoita kiinnosti työsuojelutarkastuksen kulku, toisaalta messuilla kaupattavat koneet, laitteet ja työvarusteet kiinnostivat työsuojeluviranomaisen markkinavalvontaa.

Työsuojeluviranomaisella oli KoneAgrissa yhteisosasto Työturvallisuuslaitoksen kanssa. Yhteisosastolla kävi arvioilta noin 700 kävijää kysymässä neuvoja työturvallisuuden ja muihin työsuojelun kysymyksiin. Messukävijöitä erityisesti askarruttaneena aihepiirinä nousi esiin työantajavelvollisuudet. Järjestäjien mukaan KoneAgriassa kävi kaikkiaan 8 000 kävijää, joista lähes kaikki olivat alan ammattilaisia.

Messuilla kävi ilmi, että maatalousyrittäjät tietävät koneiden turvallisuuden olevan työsuojelua, mutta kun mennään työaikakirjanpitoon ja palkattujen työntekijöiden työsuhteen ehtoihin tai ulkomaalaisen työvoiman käyttöön, siirrytään usein yrittäjien tietoisuuden harmaalle alueelle.

Messut - KoneAgria2018 - Lue lisää

Messut_KoneAgria2018_Twiitit