Verkkoseminaari: Vaihteleva työaika

Tapahtumat - Verkkoseminaari: Vaihteleva työaika

Ajankohta: torstaina 1.9.2022 kello 11–12 

Kohderyhmä: Työnantajat, työntekijät ja työntekijöiden edustajat työpaikoilla, joissa tehdään vaihtelevaa työaikaa. 

Ilmoittaudu verkkoseminaariin tästä linkistä.


Vaihteleva työaika tarkoittaa nollatuntisopimusta, töihin kutsumista tarvittaessa tai työaikaa, joka vaihtelee esimerkiksi välillä 10–30 tuntia viikossa. Vaihtelevaa työaikaa koskeva lainsäädäntö muuttuu 1.8.2022.

Verkkoseminaarissa saat tietoa vaihtelevan työajan sopimisesta ja suunnittelusta: millä reunaehdoilla työvuoroja voi määrätä, mitä työvuorosuunnittelussa on huomioitava ja mitä selvityksiä työntekijälle tulee antaa. Kuulet myös, mitkä ovat työntekijän oikeudet sairastumis- ja irtisanomistilanteissa. Kouluttajana toimii lakimies Aki Eriksson. Verkkoseminaari tallennetaan, ja tallenne julkaistaan tilaisuuden jälkeen tällä sivulla.

Yleisökysymyksiin vastataan podcastissa

Tilaisuuden aikana voit esittää asiantuntijoillemme kysymyksiä chatissa. Voit myös lähettää kysymyksesi jo etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä. Osaan yleisön kysymyksistä vastataan Työsuojelua puhekielellä -podcastin jaksossa, joka julkaistaan noin viikko verkkoseminaarin jälkeen tällä sivulla ja työsuojeluhallinnon Youtube-kanavalla

Ohjeita osallistumiseen

Ilmoittaudu verkkoseminaariin tämän sivun alussa olevasta linkistä. Saat pian ilmoittautumisen jälkeen sähköpostilla osallistujalinkin tapahtumaan. Jos et saa sähköpostia, ilmoittaudu uudelleen ja tarkista, että olet kirjoittanut sähköpostiosoitteesi varmasti oikein. Ilmoittautuminen on auki verkkoseminaarin päättymiseen saakka. 

Verkkoseminaari järjestetään Teamsin livetapahtumana (Live Event). Voit liittyä tapahtumaan selaimella, et tarvitse Teamsia. Tarkemmat ohjeet löydät sivulta Ohje verkkoseminaariin osallistumiseen.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Aiemmat työaikaa koskevat verkkoseminaarit

Muista työaika-asioista kerrottu työsuojeluhallinnon aiemmissa verkkoseminaareissa. Katso niiden tallenteet ja esitysmateriaalit:


Lisätietoa: 
Viestintäasiantuntija Virpi Vento, etunimi.sukunimi@avi.fi