Työsuojelunäyttely - Messut - ASTA-messut - Esittely

Korjausrakentamisen työturvallisuus oli esillä Asta-messuilla

Työturvallisuudesta huolehtiminen kuuluu aina rakennuttajalle. Näin on, vaikka kyseessä olisi yhden ainoan rakennuksen elämässään rakentava kertarakentaja. Työsuojeluhallinnon palveluosaston opastus ja viestintä rakentui vuoden 2017 asumisen ja rakentamisen Asta-messuilla rakentajan työsuojeluvastuut -teeman ympärille. Pyrkimyksenä oli erityisesti, että rakentaja osaisi kartoittaa rakentamisen kemikaali- ja asbestiriskit, eikä rakennustyö vaarantaisi terveyttä.

Työsuojeluhallinnolla oli tuolloin menossa valtakunnallinen korjausrakentamishanke, jossa työsuojeluvalvontaa kohdennetaan pinnoite- ja purkutöitä tekevin yrityksiin. Rakentajien opastaminen Asta-messuilla oli osa tätä valvonta- ja viestintähanketta.

Työsuojeluhallinnolla oli Asta-messuilla 2017 yhteisosasto Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKESin kanssa. Molemmat viranomaiset neuvoivat rakentajia turvallisuusasioista omasta näkökulmastaan. Yhteisosastolla vieraili kolmepäiväisen tapahtuman yhteydessä reilut tuhat messuvierasta, joista yli 600 otti osaa arvontaan, jossa kysyttiin rakennustyömaan työtapaturman vastuista ja tunnistettiin kemikaalien varoitusmerkkejä.

Työsuojelunäyttely - Messut - ASTA-messut - Lue lisää

Työsuojelunäyttely - Messut - ASTA-messut - Twiitit