Tyosuojelunäyttely - Messut - KoneAgria - Esittely

Tarkastaja Mari Purmonen opastamassa messuvieraita työsuojeluasioissa.

Maatalouskoneiden ja -laitteiden turvallisuuden opastusta KoneAgriassa

Työsuojeluviranomainen osallistui yhteisosastolla Työterveyslaitoksen ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kanssa KoneAgria 2017-messuille 12.-14. lokakuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Osaston teemana oli maatalouskoneiden ja -laitteiden turvallisuus sekä työterveyshuollon järjestäminen.

Työsuojeluviranomainen teki messuilla myös markkinavalvontatarkastuksia. Markkinavalvonnalla huolehditaan siitä, että työkäyttöön tarkoitetut koneet ja laitteet ovat vaatimusten mukaisia. Suomen markkinavalvonta on osa koko Euroopan unionin alueella tapahtuvaa valvontaa.

- Erityisesti maataloustöissä tarvittavat henkilösuojaimet ja niiden asianmukaisuus kiinnosti osastolla käyneitä messuvieraita. Mutta myös työsuojeluviranomaisen KoneAgriassa tekemä markkinavalvonta puhutti. Erityisesti maatalousyrittäjät kävivät osastolla juttelemassa siitä, miten laittaa asiat maatilan työturvallisuusasiat kuntoon. Väkeä riitti kiitettävästi, kertoo osastolla päivystänyt ja asiakkaita neuvonut tarkastaja Anumari Suhonen Itä-Suomen AVIn työsuojelun vastuualueelta.

Yhteisosaston ehdoton vetonaula oli Työterveyslaitoksen junailema puristusmittaus, johon osallistui lähes seitsemänsataa lihaskunnostaan kiinnostunutta vierasta.

Tyosuojelunäyttely - Messut - KoneAgria - Lue lisää

Tyosuojelunäyttely - Messut - KoneAgria - Twiitit