Messut - Okra 2019 - Teksti

Messuosasto Okra-tapahtumassa


Okrassa yhteinen ”pilttuu” toi vaikuttavuutta

Kesän suurin maatalouden messutapahtuma Okra keräsi yli 70 000 kävijää 3. – 6.7. Oripään lentokentälle. Työsuojeluviranomaisella oli Okrassa hyvin kävijöitä vetänyt yhteisosasto Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Työsuojeluviranomaisen aiemmin tehtyjen valvontahavaintojen mukaan maatalous tarvitsi tukea moniin työturvallisuutta, työehtoja ja ulkomaalaisen työvoiman käyttöön liittyviin kysymyksiin.

Okrassa kolmen vertaisorganisaation yhteisosastolla vieraili erityisesti maatalouden työantajia, joita puhutti työturvallisuus, kuten kemikaaliriskit sekä muun muassa työterveyshuollon järjestämisvastuu. Työtekijät halusivat niin ikään tietoa työterveyshuollosta ja esimerkiksi siitä, miten asianmukaiset työvuorot olisi syytä järjestää.

Työturvallisuutta kolmesta eri näkökulmasta tarkastelevien organisaatioiden yhteisosastolla asiakas pystyttiin palvelemaan laaja-alaisemmin ja osaston huomioarvo oli parempi, kuin jos kullakin olisi ollut oma ”pilttuu” 24 hehtaarin alueella yli 500 näytteilleasettajan seassa.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue teki Okrassa myös työsuojelutarkastuksia. Painotus oli työolosuhteissa ja kohteina olivat erilaiset myyntipisteet, joissa työskentelivät kesätyöntekijät.

Lue lisää:

Verkkouutinen 2.7.2019: Maatalouden työsuojelun puutteisiin lääkkeitä Okrassa

Messut - Okra 2019 - Twiitit