Messut - Uusi Teollisuus - Teksti

AVI Työsuojelun piste Uusi Teollisuus 2019 -messuilla

Yhteisen työpaikan työsuojeluhaasteet esillä Uusi Teollisuus -messuilla

Työsuojeluviranomaisen teemana Uusi Teollisuus -messuilla oli yhteinen työpaikka. Myös teollisuudessa, erityisesti teollisuusrakentamisessa, työpaikat ovat yhä useammin yhteisiä työpaikkoja. Yhteinen työpaikka on käsitteenä haastava, kuten myös yhteisen työpaikan työsuojeluvastuut työmaan eri työnantajien kesken.

Valaisimme yhteisen työpaikan työsuojeluhaasteita messuvieraille omalla messuosastolla ja puhujalavalla parilla esityksellä, mutta myös verkkopohjaisessa kysymys ja keskustelupalvelussa, kertoo messuosastolla päivystänyt ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajala Pohjois-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Rajalan mukaan messuvieraita askarruttivat mm. aliurakoitsijoiden työntekijöiden perehdytys työn vaaroihin työkohteessa, työsuojelutarkastusten suuntaaminen riskiperusteisesti, korkealla työskentelyssä työntekijöiden turvallinen kiinnitys ja koneiden merkinnät.

Työsuojeluviranomaisen osastolla vieraili sekä työnantajien että työntekijöiden edustajia, kuten työsuojeluvaltuutettuja ja lisäksi sidosryhmiä.

Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueilla on meneillään yhteisille työpaikoille kohdennettu valvontahanke. Pääset hankkeen sivulle täältä.
 

Lue lisää:

Verkkouutinen 19.3.2019: Yhteinen työpaikka – tunnista työsuojeluvastuusi
Verkkouutinen 25.3.2019: Työsuojeluviranomaiselta uudenlaista asiakaspalvelua messuilla

Messut - Uusi Teollisuus - Twiitit