Verkkoseminaari: Vuokratyönantaja – välitätkö oikein?

Verkkoseminaari: Vuokratyönantaja – välitätkö oikein?

Ajankohta: 14.10.2021 klo 14–15. 

Ilmoittaudu verkkoseminaariin tästä linkistä.

Työsuojeluviranomaisten verkkoseminaarissa käsitellään vuokratyönantajan velvollisuuksia. Tunnistatko vuokratyönantajan selvitettävät, varmistettavat ja huolehdittavat velvoitteet vuokratyösuhteessa? Entä sen, milloin työn välittäminen on alihankintaa ja milloin vuokratyötä? Tunnetko vastuusi tilaajavastuulain suhteen? 

Jos haluat tietää vastaukset kysymyksiin, osallistu verkkoseminaariin! Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Ohjelma

Tarkastajat Mia Rosendahl ja Reima Lehtola.

Klo 14.00 Seminaarin avaus ja esittely, tarkastaja Mia Rosendahl Etelä-Suomen aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue
Klo 14.05 Jaettu työsuojeluvastuu vuokratyössä - työsuojeluviranomaisen havaintoja valvonnasta, tarkastaja Mia Rosendahl 
Klo 14.30 Mitä tilaajavastuulaki edellyttää, kun käytät vuokratyötyövoimaa tai ulkomaalaisia sopimuskumppaneita, tarkastaja Reima Lehtola Etelä-Suomen aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue
Klo 14.45–15 Kysymyksiä ja vastauksia, chat avoinna. Voit esittää verkkoseminaarin chatissa kysymyksiä työsuojelun asiantuntijoille koko seminaarin ajan. 

Työlainsäädännön työnantajavelvoitteet

Jos haluat kuulla työsuojeluvalvonnan näkökulmasta havaintoja esimerkiksi jaetusta työsuojeluvastuusta, työterveyteen liittyvistä selvityksistä sekä työturvallisuuden hallinnasta vuokratyössä – osallistu verkkoseminaariin!

Verkkoseminaarin aiheina ovat muun muassa työsuojeluvalvonnan havainnot turvallisuuden hallinnasta, työterveydestä sekä jaetusta työsuojeluvastuusta. Työlainsäädännön työnantajavelvoitteet koskevat myös vuokratyötä työnteon kestosta riippumatta. 
Verkkoseminaarin tavoitteena on vaikuttaa siihen, että vuokratyönantajat tunnistavat työnantajavelvollisuutensa sekä siihen liittyvät vastuut. Vuokratyössä erityispiirteenä on tavanomaisen työsuhteen vastuiden jakautuminen kahden osapuolen sijaan kolmelle eri osapuolelle.

Tiljaajavastuulakia noudatettava

Verkkoseminaarissa käsitellään lisäksi vuokratyönantajan tilaajavastuuta. Vuokratyötä tai alihankintaa tilaavan yrityksen tulee noudattaa tilaajavastuulakia sopimuksia solmiessaan. Tilaajayrityksen tulee hankkia laissa vaaditut selvitykset sopimuskumppanistaan ennen sopimuksen solmimista. Näitä selvityksiä ovat esimerkiksi selvitys verojen maksusta, todistus työntekijöiden eläkevakuuttamisesta ja selvitys työterveyshuollon järjestämisestä. Tilaajavastuulain mukaiset selvitykset tulee hankkia myös ulkomaisesta sopimuskumppanista.

Jos haluat saada lisätietoa siitä, kenestä sinulla on tilaajavastuulain mukainen selvitysvelvollisuus, mitä sinun tulee ottaa huomioon käyttäessäsi ulkomaalaisia sopimuskumppaneita tai mitä eroja vuokratyö- ja alihankintasopimuksella tilaajavastuulain näkökulmasta – osallistu verkkoseminaariin!

Lisätietoja:
​​​​​​​Viestintäasiantuntija Risto Eronen, sähköposti: etunimi.sukunimi@avi.fi