Rakennusala - Työturvallisuuskilapailu

Osa talonrakennusalan yrityksistä on sitoutunut turvallisuustoiminnan omaehtoiseen kehittämiseen. Nämä yritykset osallistuvat yleensä alalla järjestettäviin turvallisuuskilpailuihin. Tämän yritysryppään valvonnan tavoitteena on viedä työturvallisuuskärkeä eteenpäin sekä vaikuttaa siihen, että heihin sidoksissa olevat ali- ja sivu-urakoitsijat hoitavat työnantajavelvoitteensa.

Vuonna 2015 järjestetään vain alueellisia kilpailuja. Valtakunnallista kilpailua ei järjestetä. Kilpailuissa työsuojelutarkastajat tekevät kilpailuun liittyvät TR-mittaukset.

Alueellisesti järjestetään turvallisuuskilpailuja yhdessä sidosryhmien kanssa. Kilpailun järjestäjien kanssa pyritään vaikuttamaan siihen, että alueellista kilpailuista tulee ensisijaisesti yritysten välinen kilpailu, jonka työmaa-arviot tekevät työsuojelutarkastajat ennalta ilmoittamatta ja oman valintansa mukaan. Jokainen vastuualue tiedottaa työturvallisuuskilpailujen tuloksista omien käytäntöjen mukaan.

Kilpailuyritysten työmaille ei pääsääntöisesti tehdä muita turvallisuuden vähimmäistason valvontaan liittyviä tarkastuksia kuin turvallisuuskilpailuihin liittyviä tarkastuksia, mikäli yritys on sitoutunut riittävästi turvallisuustoimintansa kehittämiseen.

Vastuualueet kalibroivat kerran vuodessa TR-mittarin alueellaan.

Linkit:
TR-mittari