Henkilöitä keskustelemassa Henkilöitä keskustelemassa

Tietoa meistä

Sisältöjulkaisija

null Olen jatkuvasti stressaantunut työssäni. Syynä on kiire ja huono ilmapiiri. Yritän sinnitellä, koska en halua leimautua masentuneeksi mielenterveyspotilaaksi. Työtoveritkin ovat samassa liemessä. Mitä voin tehdä?

Olen jatkuvasti stressaantunut työssäni. Syynä on kiire ja huono ilmapiiri. Yritän sinnitellä, koska en halua leimautua masentuneeksi mielenterveyspotilaaksi. Työtoveritkin ovat samassa liemessä. Mitä voin tehdä?

Psykososiaalinen kuormitus

Sinun kannatta ottaa asia puheeksi esimiehesi kanssa mahdollisimman pian. Pyydä tarvittaessa mukaan työsuojeluvaltuutettu tai muu tukihenkilö. Ei ole heikkouden merkki, jos kuormitut työssäsi puutteellisten työolojen vuoksi. Olemme kaikki erilaisia ja kuormitumme siksi eri tavalla – vastaavasti joku reagoi herkemmin työpaikan sisäilmaongelmiin, kun toinen taas ei oirehdi ollenkaan.

Sinulla on työntekijänä jopa velvollisuus saattaa työnantajasi tietoon, että työoloissasi on epäkohtia, jotka vaikuttavat terveyteesi. Jos työnantajasi ei tiedä epäkohdista, hänen ei voida odottaa korjaavan näitä. Kerro konkreettisesti, mitkä tekijät työssäsi aiheuttavat haitallista kuormitusta. Mitkä tekijät aiheuttavat kiirettä? Miksi koet, että työpaikalla on huono ilmapiiri? Esimiehesi tehtävä on selvittää kuormittumisesi syyt ja etsiä niihin ratkaisuja. Ratkaisut voivat kohdistua muihinkin, joten autat samalla myös työtovereitasi.

Jos muutkin työntekijät kokevat epäkohtia työoloissaan, kannattaa asia viedä työpaikan työsuojeluvaltuutetun tietoon, jos sellainen on valittu työpaikallasi. Työsuojeluvaltuutettu voi työntekijöiden puolesta ilmoittaa työnantajalle epäkohdista ja huolehtia, että epäkohtia käsitellään työsuojelun yhteistoiminnassa.
3.9.2018